Kreator: Outcast

Tuli ostettua Kreatorin Outcast-levy Turun Levymessuilta ja tämä on reissue-painos kyseisestä levystä. Tuplalevypaketti sisältää varsinaisen Outcast-tuotoksen sekä vielä lisäksi löytyy vuoden 1998 Dynamo Open Air-livetaltiointi. Outcast on julkaistu vuonna 1997 ja on yhtyeen 8. albumi. Levy ei ole ehkä ihan kaikkein paras Kreator-tuotos, mutta kyllähän tämä on levy joka pitää jokaisen thrash-fanin saada hyllyyn. Levy sai aika ristiriitaisen vastaanoton fanien keskuudessa, sillä levyllä on uusia elementtejä kuten vokooderin käyttö ja senhän tietää, että miten thrash metalin suurkuluttajat tähän suhtautuvat, eli hyppivät seinille.

Parasta levyssä on ihan huikea kansitaide. Kannet on suunnitellut pääasiallisesti Dirk Rudolph, jonka kansitaide on synkkä ja dekadenttinen. Reissue-versioon on myös tuotu muuta taidetta, mutta Rudolphin taide on kyllä mykistävää. Tässä on vinyylilevyn etu kun isot kannet tuo visuaalisuuden esiin, niin hyvässä kuin pahassa.

Reissue versiossa ”Mille” Petrozza kertoo levyn teosta ja biisien taustoista. Petrozza avaa myös ilmapiiristä jossa levy tehtiin. Elettiin aikaan jolloin thrash ei todellakaan ollut kaupallisuuden huipulla. Yhtye koki ennen levytyksiä jälleen miehistön vaihdoksen ja levy-yhtiö antoi painetta, koska Kreatoriin oltiin panostettu taloudellisesti isosti. Levy onkin aiheeltaan synkkä ja ahdistunut. Kansitaiteen visuaalisuus tukee hyvin levyn sielunmaisemaa ja yhtyeen mielentilaa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: