Ray Parker jr.: Chartbusters

Ray Parker jr. on pitkän linjan muusikko/tuottaja/biisinikkari, joka on tunnettu monen muusikon taustalta, niin soittajana kuin tuottajana. Parker on ollut taustalla mm. sellaisten suuruuksien kuin Stevie Wonder, Diana Ross ja Barry White. Varsinkin Parkerin sooloura on ollut varsin vaikuttava ja menestyksekäs, vaikka pitkän uran aikana ei montaa studiosoololevyä olekaan julkaistu. Listasijoituksia on kertynyt mukavasti, varsinkin 80-luvulla.

Chartbuster-levy on kokoelma aikaisemmista Parker tuotoksista lisättynä legendaarisella Ghostbusters-kappaleella, joka sävellettiin Ghostbusters-elokuvaa varten. Levy on todella laadukas paketti ja vaikka Ghostbusters-kappale onkin tunnetuin Parker-kappale, niin kokoelmalta löytyy paljon laadukkaita kappaleita, jotka poikkeavat paljon Ghostbusters-kappaleesta. Itse asiassa Ghostbusters-kappale aiheutti suuren kohun Huey Lewis and the Newsin ja Parkerin välillä, sillä Lewis nosti oikeusjutun Parkeria vastaan väittäen, että Ghostbusters olisi plagiointi. Täytyy myöntää, että kappale muistuttaa todella paljon Lewisin I Need a New Drug-kappaletta. Kiista sovittiin ja aikoja myöhemmin Lewis paljasti, että Parker taustoineen käytännössä osti oikeudet Lewisin kappaleeseen. Tämä paljastus taas johti uuteen riitaan, koska Lewisillä ja Parkerilla oli vaitiolosopimus asiasta.

Itselleni levy oli todellinen yllätys, sillä artistiin en ollut kovinkaan syvällisesti tutustunut aiemmin, mutta tämä kokoelma osoittautui todella laadukkaaksi paketiksi. Ghostbusters-kappale rakensi ennakkoon pinnallisen mielikuvan muusikosta, mutta levyltä löytyy levyllinen hienoja kappaleita. Osassa kappaleissa on samoja kaikuja Michael Jacksonin kanssa ja levy onkin aikansa tuotos, eli 80-luvun elektropoppia/r&b:a.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: