Zero Nine: Intrigue

Zero Nine on Kuusamossa vuonna 1978 perustettu hard rock-/heavy-yhtye. Yhtyettä voidaan pitää suomalaisen heavy rockin kantaisänä tai ainakin standardien luojana.

Yhtye on tosiaan on ollut kasassa jo vuodesta 1978 ja mikä erikoisinta, että yhtyeen jäsenissä on ollut todella vähän muutoksia vuosien varrella. Yhtye on kiertänyt lämppärinä rockmaailman jättiläisten kanssa ja kuuluu niihin suomalaisiin yhtyeisiin, jolla olisi ollut mahdollisuus lyödä läpi laajemminkin kuin Suomessa, mutta Suomessa osaaminen sen suhteen oli vielä lapsen kengissä 80-luvulla ja puuttui niitä osaajia, muitakin kuin Seppo Vesterinen, joka oli viemässä Hanoita maailmalle.

Intrigue on levytetty vuonna 1986 ja on yhtyeen viides studioalbumi, joka seurasi White Lines-levyä, josta tuli yhtyeen lopullinen läpimurtolevy. Intrigue on todellinen merkkiteos suomalaisessa rockhistoriassa. Levy on todella tiukka nippu huikeita kappaleita, jotka kestävät tarkastelun vielä tänä päivänäkin.

Levyn aloittaa Banging on Drums-kappale, joka on ehkä levyn kovin kappale. Kappaleen energia ja se vimma, jolla kappale vedetään läpi herättää kunnioitusta vielä tänä päivänäkin. Banging on Drumsia seuraa joukko tiukkoja kappaleita, joista ei heikkoa kappaletta löydy. Lainakappale Na Na Naa on ehkä ajan hengen mukainen, mutta toimiihan se vieläkin.

Intrigue löi sellaiset standardit suomalaiseen rockiin levytyksen suhteen, että harva yhtye on Suomessa edes lähelle päässyt vielä tänä päivänäkään.

Mahtavana uutisena voidaan pitää, että yhtye on jälleen aktivoitumassa keikkojen suhteen, mutta korona jättää vielä kysymysmerkin, että milloin on seuraava mahdollisuus nähdä yhtye livenä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: