Motörhead: 1916

Motörhead on vuonna 1975 perustettu brittiyhtye, jonka perustajana toimi Lemmy Kilmister, joka oli aikaisemmin saanut potkut Hawkwind-yhtyeestä. Yhtyeen toiminta päättyi vuonna 2015 perustajansa kuolemaan.

1916 on vuonna 1991 julkaistu levytys, joka syntyi 4 vuoden studiolevytystauon jälkeen. Lemmy oli juuri muuttanut Yhdysvaltoihin ja se on tuntunut antavat uusia virikkeitä levylle, sillä 1916-levyä on jopa pidetty kokeellisena levynä Motörhead-katalogissa. Motörhead on yleensä tunnettu siitä, että kaasu painetaan pohjaan ensimmäisellä kappaleella ja kaasu pohjassa myös jatketaan loppuun asti. Lemmy on elämänsä aikana tehnyt ja esittänyt erilaisia kappaleita, mutta tähän levylle on tehty monta ei niin ”motörheadmaisia” kappaletta.

Levyn ehkä tunnetuin kappale on Ramonesille omistettu R.A.M.O.N.E.S.-kappale, jota Ramones on myös itse esittänyt. Lisäksi levyltä löytyy myös ballaadeja, mm. koskettava levyn nimikkokappale 1916 sekä Love Me Forever. Kokeelisempaa osastoa on Nightmare/Dreamtime-kappale.

Levy ei ihan singahda Motörheadin klassikko-osastolle, mutta ei levyyn voi pettynytkään olla, sillä levyltä löytyy myös tuttua paahtoa. Ainakin levy on poikkeus muista yhtyeen tuotoksista.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: