Metallica: Reload

Metallica on vuonna 1981 perustettu Los Angelesissa, josta pian yhtye muutti San Franciscoon ja loi maineensa kuuluisana yhtenä Bay Arean thrash metal-yhtyeistä. Vuosien kuluessa yhtyeestä on kasvanut metallimusiikin jättiläinen, joka on vienyt metallimusiikkia valtavirtaan.

Reload on yhtyeen seitsemäs albumi ja selkeä jatko-osa Load-albumille. Albumi on myös samalla basisti Jason Newstedin viimeinen albumi yhtyeen jäsenenä.

Albumia on pidetty Loadin ohella melkoisena floppina legendaarisen Musta Albumin jälkeen. Tottahan se on, että levyn materiaali ei vedä Musta Albumille, mutta toisaalta mikä tahansa muu yhtye tuuttaisi tällaisen albumin ulos, niin hehkutus olisi melkoinen. Yhtye on luonut itsestään sellaisen jättiläisen, että rima on niin korkealla ja on käytännössä mahdoton enää saavuttaa sitä rimaa.

Albumin parhaat kappaleet on pakattu levyn alkuun ja sen jälkeen taso hiukan tipahtaa. Joku voisi sanoa, että loppumateriaali on tasapaksua, mutta itse sanoisin, että materiaali on tasavahvaa. Levy on ammattitaidolla tuotettu ja materiaali on laadukasta. Tuottajana on toiminut Musta Albumilta tuttu Bob Rock. Mutta kuten sanottu ei se yllä Mustan tai muiden sitä ennen julkaisujen albumien tasolle.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: