Nirvana: Bleach

Nirvana on vuonna 1987 Aberdeenissa, Washingtonissa, perustettu yhtye. Yhtye tunnetaan Grunge-musiikin luojana ja tyylisuuntaa pidettiin silloin raskaan rockin tappajana. Yhtyeen keulakuva ja kappaleiden kirjoittaja Kurt Cobain kuoli vuonna 1994 oman käden kautta.

Bleach on Nirvanan debyyttialbumia ja ei varsinaisesti ollut mikään kaupallinen jättimenestys, mutta kyllä levyltä aistii, että yhteessä on potentiaalia. Levy kuulostaa autotalliyhtyeen tuotokselta, tosin täytyy sanoa, että todella lahjakkaan yhtyeen tuotokselta. Levyltä aistii ahdistuksen ja kiukun, joka myös seurasi Cobainia koko hänen lyhyen elämänsä.

Cobain on kertonut kirjoittaneensa suurimman osan levyn lyriikoista levytystä edeltävänä iltana tai studiossa. Tämä ehkä tuo levyyn punkmaisen fiiliksen. Levy on musiikkisuunnan nimensä mukainen, likainen ja epäsiisti.

Levy on vahva kokonaisuus, eli huonot kappaleet puuttuvat, mutta vielä sieltä ei mitään hittikappaletta löydy. Esimerkiksi About a Girl-kappale antaa jo viitteitä levyltä, että tulevaisuudessa saattaisi kaupallisuuteenkin olevan kykyjä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: