Green Day: Dookie

Green Day on vuonna 1986 perustettu yhdysvaltalainen punkyhtye. Yhtye on ollut vahvasti tuomassa punkmusiikkia valtavirtaan ja on monesti saanut hyviä arvosteluja valtavirtamusiikin asiantuntijoilta.

Dookie on vuonna 1993 äänitetty levy ja se tuli markkinoille vuoden 1994 alussa. Levymyynti lähti hitaasti käyntiin mutta nykyisin sitä on myyty kaiken kaikkiaan yli 20 miljoonaa kappaletta. Levy lennätti yhtyeen ihan uudelle tasolle ja sai monet yhtyeen fanit hylkäämään yhtyeen kaupallisuuden takia.

Levy on tiukka paketti ja näytti suuntaa sille, että yhtyeessä on potentiaalia nousta suurille areenoille. Levyn parhaimistoa on kappaleiden osalta radiostakin paljon vielä kuultavia Basket Case ja When I Come Around. Levy kuulostaa edelleen tuoreelta 27 vuodenkin jälkeen ja paljon radiossa soitetut kappaleet saavat edelleenkin pään nyökkymään hyväksyvästi kappaleiden tasosta.

Henkilökohtaisesti levy on ehdottomasti yhtyeen paras levy tähän mennessä. Valitettavasti yhtye siirtyi tulevilla levyillä pikkuhiljaa vieläkin lähemmäs valtavirtaa ja lisäksi yhtyeen laulajan Billie Joe Armstrongin henkilökohtaiset ongelmat ajoivat yhtyeen sivuraiteille.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: