Porcupine Tree: The Incident

Porcupine Tree on vuonna 1987 Isossa-Britanniassa perustettu progressiivista rockia soittava neljä henkinen yhtye, jonka tunnetuin jäsen on laulaja-kitaristi Steven Wilson, joka myös vastaa suurimmilta osin kappaleiden kirjoittamisesta. Wilson aloitti yhtyeen sooloprojektina mutta toi yhtyeeseen muita jäseniä vuonna 1993.

The Incident on julkaistu vuonna 2009 ja on yhtyeen 10. studioalbumi. Levy on laadukas paketti, joka sisältää hienosti kirjoitettua materiaalia ja soitosta paistaa soittajien ammattitaito. Itse en ehkä ole suurin progefani mutta tässä on jotain, joka koskettaa omaa makua. Kappaleissa paistaa herkkyys ja toisaalta vastapainona välillä kuullaan raskaitakin osuuksia.

Levyä kuunnellessa kannattaa kiinnittää huomiota sanoihin sillä siellä on erittäin syvällisiä sanoituksia. Esimerkiksi levyn nimikkokappale ja levyn synty on saanut alkunsa, kun Wilson ohitti moottoritiellä kolaripaikan ja tapahtuma herätti hänessä vahvoja tunteita ja ajatuksia.

Time Flies on levyllä yli 11 min. kappale.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: