Blue Öyster Cult: Agents of Fortune

Blue Öyster Cult on perustettu vuonna 1967 New Yorkissa alkuperäisellä nimellä Soft White Underbelly. BÖC nimi vaihtui vuonna 1970 ja tämä tuli olemaan lopullinen nimi parikin kertaa vaihdelleen yhtyeen nimihistoriassa.

Agents of Fortune on julkaistu vuonna 1976 ja oli yhtyeen neljäs studioalbumi. Albumia voidaan pitää yhtyeen läpilyöntilevynä kaupallisesti. Levy oli yhtyeelle hieno palkinto valtavan panostuksen vuoksi tuotannon puolella, sekä musikillisesti siirtymisestä hiukan kaupallisempaan suuntaan.

Levyn ensimmäinen puoli on täyttä timanttia sisältäen mm. hittikappaleet E.T.I. (Extra Terrestrial Intelligence), This Ain’t the Summer of Love ja tietenkin yhtyeen tunnetuin, ja rockin klassikoihin kuuluva, (Don’t Fear) the Reaper.

Toinen puoli levystä jää hiukan vaisummaksi ja ontommaksi kuin ensimmäinen puolisko. Parhaaksi kappaleeksi toisella puoliskolla nousee ehdottomasti puoliskon avauskappale Sinful Love.

Levy voidaan laskea rockin yhdeksi klassikkolevyiksi, vaikka ei olekaan täydellinen paketti. Tosin täytyy sanoa, että ei tästä levystä huonoa kappaletta löydy.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: